Kennel Hamrelia

Gordon setter

Hamrelia's EOZ Perla Mavas 11889/05

 

 

Født 13.05.05

HD A

Kull: G2PD Victoria og Bakkus, etter Zettertjärns Duke ( INTJCH NSJCH INT NORD UCH Rippy´s Tex - Zettertjärns U-Hell)

Jaktpremier: 2 AK

Kritikk Raggsteindalen 22.08.08: Perla går et meget godt søk i stor fart og fin stil. Revierer fornuftig i god kontakt med fører. Stand uten resultat. Ny stand. Reiser villig på kommando rypekull. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit. 2 pr AK

 

Kritikk Filefjell 23.03.07: Går et meget godt søk i flott fart og stil. Dekker terrenget meget godt i bredde og dybde. God kontakt. Holder elden dagen ut. Har flere muligheter på fugl uten å lykkes.

0 pr. UK Slipptid 70 min

Utstilling: 1JK 1JKK HP CK 1BTK BIR (06)

1KVAL 1KONK CK 1BTK CACIB BIR NKK Bergen (07)

1 KVAL 1KONK CK 1BTK CACIB BIR 2BIG NKK Bergen (08)

Omtale på NGK sider

 

1KVAL 1KONK CK 1BTK BIR BIS VFK Lone (08)

Omtale på NGK siderog VFK

 

 

Oppsummering for 2008 

"Perla har blitt voksen", kan vel dekke det meste for oppsummering for dette året!

Jakt:

 Startet henne på en prøvestart i august, og hun fikk en meget velfortjent 2AK. Var spesielt godt fornøyd med fuglearbeidet, stand, villig reis og ro! Denne gangen startet hun også noe moderat i første slipp, men kanskje flere grunner til det. På jakten i høst var jeg meget godt fornøyd. Hun søkte bra alle dager og går flott i store slag der terrenger tillater dette. På fugl er hun presis, og reiser bra!

Utstilling:

Har stilt henne bare 2 ganger hittil i år, og det har resultert i 1 BIS og 2 BIG! Bedre kan det vel ikke gjøres. Hun er en pen Gordon, med et herlig gemytt. Siden jaktpremiering er ordnet, kan vi nå prøve å få "CERT"

Ellers:

Som jeg skrev øverst, har hun blitt voksen. Hun er en dame med godt humør, og viser det på mange måter. Med voksen mener jeg at hun lar påskepynten ligge til fruen fjerner den, blyanter og visklelær til ungene får ligge på bordet, og kulepenner får også være i fred! Å leke derimot med Bella og Olivia er enda artig!

Om hun ønsker å bli mor, vites ikke, men med slik godt morsinstinkt hun viste overfor NOC valpene, gjør sammen med alt det andre at vi planlegger et kull på henne nå! Har brukt mye tid på å finne en passende make, og er vel i grunnen straks i havn! Forventer løpetid i desember!

 

 

Perla var den første valpen som såg dagens lys i EOZ kullet til Olivia. Allerede tidlig i valpekassen utmerket hun seg som spesiell. Først og fremst i måten å være på. Hun var først til å stå på rypevinge. Ville også bære den med seg. Ute likte hun seg, men når det var nok, gikk hun til døren og satt seg der, selv om de andre lekte og koste seg. Hun var også den valpen med mest hvitt i brystet, og selvsagt minst populær. Derimot sjarmerte hun oss i senk, og valget ble lett å ta på hvem som skulle bli igjen hos oss på Hamrelia. Senere har hun vist at utseende er veldig bra. På valpeshow vant hun sin rase og like godt også gruppen. På offisiell utstilling har hun stilt 9 ganger, alle med 1.premie og best ble det på Lone (2006) hvor hun fikk 1JK 1JKK HP CK 1BTK BIR. Her stilte hele 37 GS! I 2007 har hun fått som beste res. 1UK 1KONK CK 1BTK CACIB BIR (NKK mars 2007)

I vår (2006) søkte hun godt i skogen, og tok stand på rugde. På vinterfjellet gikk hun også bra, og fant ut at det gikk greit å stå på ryper også. Gledet meg stort til å stille henne på prøver i høst, men det gikk ikke så bra. Hun fikk løpetid i beg. av august, og var daff på den første og eneste starten. Stilte ikke henne selv, så det kan være grunnen. Neste høydepunkt skulle bli årets jakt i Finnmark. 4 dager før avreise, skadet hun foten på fjellet, fikk 14 dagers påbud om full ro i bur av dyrlegen. Jeg tok henne med, og lot henne få jakte litt siste dagen, heldigvis fikk vi felt rype for henne.

Perla fikk en start i UK i vinter, bra søk, mye fugl og en situasjon med stand uten at dommer fikk sett dette. Deretter ble hun syk, 14 dager uten å spise og lite drikke, dermed ble resten av prøvesesongen spolert. Håper ikke denne trenden fortsetter :-)) 

 

 

 

Høsten 2007, kom endelig Perla til Mavas! Dette er et vakkert sted i Sverige, hvor vi har jaktet noen sesonger. Rypebestanden var så som så, men hun fikk da sine sjanser! Flere ble misbrukt, men noen fine stunder hadde vi hvor det ble fugl i sekken også. Siste dagen ble derimot et stort høydepunkt for oss begge. Da kom Perla på sporet av en Stor-tiur, som vi forøvrig hadde sett dagen i forveien, og endelig lykkes vi. Tiuren falt for Perla, og far var meget stolt!!

 

Min første tiur!