Kennel Hamrelia

Gordon setter

NOC Del 1

26.09.07: 4 valper påmeldt til valpeshow i Bergen på lørdag fk. Blir en god trening for dem!

25.09.07: 6 valper fra kullet er påmeldt til valpekurset. Dette blir gøy!

04.09.07: Tilbud til alle valpene i Bergensområdet: valpekurs/sosialiseringskurs på Myrbø, onsdag 10.okt, og ca 8 onsdager fremover fra kl 17:30 til 18:30! Meld på!!

Rago og Buddy

 

Lucas

 

25.08.07:  Besøk av Luna for første gang siden hun reiste fra Hamrelia! Stor og fin og litt lik Olivia!

23.08.07: Har vært så heldig å få treffe så mange fra NOC-kullet; Ronja, Perlis, Pippi, Laura, Buddy og Lucas. Alle ser ut til å være i fin form, passe hold, og trivelig i væremåte. Olivia er veldig glad når de kommer hit til Hamrelia. Håper på å få se flere i løpet av høsten.

 Ronja på benken

01.08.07: NOC-kullet har fylt 3 mnd, og alle ser ut til å ha det fint. Fikk treffe Perlis, Pernille og Laura denne uken. Alle var så fine og trivelige. De hadde forandret seg en god del, og doblet vekten på disse 4 ukene. Gleder oss til bilder fra alle valpene kommer inn, og kan bli lagt ut på hjemmesiden. Stamtavlene til NOC-kullet lå i postkassen vår når vi kom fra ferie, og vil bli sendt ut til dere eiere så snart som mulig!

07.07.07: Kl 1707 reiste Laura, som no heter Emma, til sine nye eiere. Veldig vemodig å sende lille Laura avgårde. Men samtidig flott å se stolte eiere ta henne med. Helt tomt hjemme på valperommet, valpekassen demontert og alt snart ved det gamle 

06.07.07: I går var Ronja innom på besøk. Olivia, Perla og Laura likte å treffe henne igjen. Det ble mye leking og litt irettesettelse fra mor:

Ronja ble også med for å se Olivia og Perla svømme, og plutselig var hun også på dypt vann. Dette tok hun med fatning og svømte til land, og holdt seg på litt sikrere grunn deretter.  Nybadet Ronja!

01.07.07: Fie (Ulla) er også ute av redet! Laura er ensom igjen , men hun koser seg sammen med oss andre! Har opprettet en side med bilder tatt v NOC- kullets eiere: http://www.hamrelia.com/bildernoc8uker.htm

28.06.07: Fått mange tilbakemeldinger fra de utflytta NOC'ene. Høres ut som om alt går veldig bra! Fått en del bilder også, som etterhvert blir lagt ut. Veldig kjekt å se bilder, så vi håper flere finner frem kamera :-)) Ulla er på vei til nye eiere snart, og Laura blir noen dager til.

 Perlis

25.06.07: I dag reiste Buddy (Lille Chivas), Lucas (Hesteskoen) og til slutt Pernille (Pippi). Vi hører stillheten 

24.06.07: Ronja, Luna og Perlis tok kofferten, og dro de også! Stillheten er i ferd med å bli plagsom 

23.06.07: Langveis-farerne dro i dag med "Amerikakofferten" i handa: Østersund (Lilja), Oslo (Evita) og Moss (Sussi) blir neste stopp! Huff så stille det har blitt på valperommet

22.06.07: Da har vi nådd den triste helgen  Oliver reiste i dag fra Hamrelia, som første mann ut. Bra han ikke skal lengre enn til Bergen! Lørdag, søndag og mandag går neste pulje. Stillheten innhenter oss

20.06.07: Helsesjekk med alle 12 valpene i dag. Laura som har vært plaget med valpefurunkolose, er på bedringens vei, endelig! stor fremgang i dag, så vi er optimister. Hun fikk ingen vaksine, men var ellers i topp slag. De 11 andre ble også sjekket grundig, vaksinert og chippet. Fikk masse skryt fra dyrlegen og dyrepleierne. Valpene fikk spankulere fritt inne på et stort konsultasjonsrom, hvor de storkoste seg. Alle var frisk uten noen tegn til sykdom/misdannelser. Kjøreturen gikk også bra, selv med 20 grader ute 

16.06.07: En helg med fordeling står for døren. Ikke lett når det er 12 krabater som alle er like herlig. Har fri noen dager fra jobb, og bare nyter å være sammen med valpene. Vi kjører turer, oppdager nye steder og har blitt mer og mer mobil. Farten er det ikke noe i veien med heller. Perla er tolmodigheten selv med valpene. Hun er også aktivitetstante, og kommer nok til å savne dem mye. Olivia synes at 12 valper på en gang blir litt mye, og er glad for hjelpen fra Perla. Har tatt noen bildet med videokameraet, i fraværet av fotoapparatet som er på fotballcup i helgen. Hver dag er jeg like overrasket når jeg kommer inn på valperommet; ingen gjør fra seg i fast form inne, bare litt tiss. Veldig deilig!

13.06.07: Alle valpene er i topp form igjen. Veldig trasig å se dem henge med hode en etter en.  Her ser dere Perlis i slapp figur. Temperaturen i Bergen har også kommet på normalniva, bare regnet som mangler før alt er i rute

11.06.07: Hadde håpet på å legge ut bilder av hver valp, men jeg venter noen dager. Hadde hyggelig besøk søndag ettermiddag. Syntes ikke valpene var helt på topp, men varmen sliter litt på dem midt på dagen. En valp kastet også opp mens besøket var her. Senere på kvelden gjorde flere det også, og dermed hadde jeg mistanke om litt smittsom syke blandt dem. Flere har vært dårlig i dag, samt Perla, så det er tydelig at de har fått noe smitte. Men de kommer seg raskt, så bilder av friske valper vil komme!

09.06.07: Da har alle debutert i bilkjøring. Fredag morgen bar det av sted med 12 valper, Olivia, hele familien og 19 unger fra Halfdan sin 7.klasse, til Algrøy! Algrøy ligger på vestsiden av Sotra, ca. 50 minutter i bil fra Hamrelia. Her bor svigerfar på et småbruk med havet som nærmeste nabo. Kjøreturen gikk strålende, ingen piping eller bilsyke. På Algrøy fikk valpene være ute i sommervarmen hele dagen. Ungene sosialiserte dem så til de grader, og alle fant en yndling i kullet. Dette var god terapi både for unger og valper. Natten tilbrakte valpene i bilen, før de igjen fikk nyte nok en sommerdag på Algrøy. Olivia nøt friheten på Algrøy, og holdt seg rundt huset. Da det var badetid på ettermiddagen, var hun ikke sen med å ta seg en dukkert. Valpene blir mer og mer aktiv for hver dag. Olivia setter grenser for når hun tillater mating, og synes at det er greit med litt fred fra valpene. Perla har fått jobben med å være tante i hundegården, og elsker å være med valpene!

 

06.06.07: I går var første pulje med valper på kjøretur og besøk i barnehagen, der Mary Ann jobber. I bilen var de helt still, og sammen med barna storkoste dem seg. Regnet med at de ville være litt skeptisk når lydnivået blandt ungene økte, men det var stikk motsatt. Valpene sprang rundt med logrende haler. På hjemturen sov de tungt i bilen sammen med Olivia. Skal ta neste pulje ut i dag.

03.06.07: I dag er kullet 5 uker. En kjempeuke med stort sett fint og passelig varmt utevær. de fleste måltidene foregår utendørs, hvilket både valpene og vi synes er greit. Faktisk er værmeldingen bra for kommende uke også. Denne uken har også mange valpekjøpere vært innom, og nå har vi hilst på alle, bortsett fra våre venner i øst (les Sverige). Noen har allerede sagt hvem som er deres yndling, og noen tenker nok enda. Uansett synes vi de er like fine alle sammen! De spiser godt, og snittvekst denne uken var på nesten 900 gram. Både inne og ute har vi økt størrelsen på tumleområdet, og de begynner å bli noen aktive krabater. Kommer til å bestille time for veterinærkontroll snart. Reger med det blir 21. juni!

30.05.05: Prøvde å ta bilder av hver enkelt valp i dag! Bildene ligger på :http://www.hamrelia.com/bildernoc.htm, siste sider

27.05.07: NOC er 4 uker i dag, og fikk være ute litt for første gang! De likte seg svært godt, halen kom fort opp, og de gikk rundt og utforsket. De fikk også mat ute, som gikk ned på høykant, som vanlig. Etterpå var de sliten, og sov mange timer inne! Har hatt besøk av flere valpekjøpere denne uken, samt at Rago fikk hilse på dem. Som den gode hannhund han er, tok han det helt rolig!

Godt med en liten tår ute i solen også!

23.05.07: Alle valpene har fått navn som vi vil bruke her hjemme! I født rekkefølge: Lille Chivas, Evita, Pippi, Ulla, Lilja, Laura, Sussi, Ronja, Oliver (Olli), Bolla Pinsvin, Perlis og Hesteskoen! Navnene er ikke helt tilfeldig valgt, men har ikke så mye alvor over seg! Noen er kalt opp, og noen bare falt det seg slik, og noen ja........ :-)

Valpene likte veldig godt å få ordentlig mat, først karbonadedeig, deretter oppbløtt valpefôr blandet med melke-erstatning og litt biola! De gikk rett i matfatet og surklet det i seg. Olivia produserer også godt med melk, så det er en god mat å vokse på.

Flere valpekjøpere har vært innom, og mange venner og barn har vært her. Viktig at de får god preging på mennesker. Også kjekt å hilse på kommende eiere av NOC-kullet. Perla får også hilse på, og synes det er gøy!

20.05.07: 3 uker i dag. Debuten med velling ble en artig affære, Olivia måtte ta skikkelig rengjøring på dem. Noe størknet i pelsen, men det tar hun seg av etterhvert. Etterpå var de veldig trøtt, og la seg der det måtte passe, våte aviser ble også en god liggeplass!

Noen valpekjøpere har allerede vært på besøk, og det er trivelig med besøk. Ikke lett å plukke ut noen favoritt enda!

18.05.07: NOC nærmer seg 3 uker. Vi merker at de trenger mer mat, så vi supplerer på med flaske. Noen er helt vill etter denne gode drikken! Vi starter også opp med litt velling og etterhvert valpefôr. De er alle i fin form, men ikke alltid så lett å ta bilder av. Perla er litt mer interessert i dem, og Olivia lar hun få komme og hilse på!

Vi har også begynt å sette på navn på de enkelte, bare slike som de vil hete her hjemme hos oss!

09.05.07: 10 dager gammel i dag. Øynene har begynt å komme frem, og de får dermed et helt annet uttrykk! Har klippet klør (pes!! 12x4x4(5))

06.05.07: I dag er NOC-kullet 1 uke. Det går veldig bra i valpekassen. Vi veier og følger med. Olivia var ganske dårlig i magen noen dager, men er helt fin nå. Noen valper er større enn andre (som normalt), men de legger fint på seg alle sammen. De minste får innimellom førsteprioritet til maten, og det merker vi på vekten.

01.05.07: Søndag 29.april kom de endelig Olivia begyndte lørdag ettermiddag å bli noe urolig, temperaturen falt, og det var bare å gjøre seg klar til fødsel. Kl 0230 på søndag kom førstemann, en liten fin hannvalp, kvikk som bare det, og gikk rett i matfatet. Deretter fulgte 7 tisper på rappen, noen med bare 10 min mellomrom. Den 10. valpen klarte vi ikke å få liv i, så det var trist! Kl 0830 så den 13. og siste valpen dagens lys. Dermed ble valpekassen fylt med 12 valper, 9 tisper og 3 hanner!

Olivia var rolig under hele fødselen, navlet og stelte valpene på beste måte. Ingen komplikasjoner, bortsett fra den vi mistet. I dag ved 2 dagers alder, spiser alle godt.

I løpet av de nærmeste dagene vil vi sende ut mail til interesserte valpekjøpere!

27.04.07: Vi også går bare og venter på at noe skal skje! Men de kommer når tiden er moden!

28.03.07: Da er ultralyden gjennomført. Fikk se fint bilde med 5 valper på. Er nok en del flere der inne! Størrelsen på fosteret var ca 16 mm. Ikke store karene enda!!

28.03.07: Bestilt time for ultralyd på denne dato! Info kommer!!

27.02.07: "Timingen" var perfekt og det ble full klaff mellom  Mountaineers Chivas og Olivia. Olivia venter forhåpentligvis valper rundt 26. april og leveringsklar til St. Hans! En fin tid for sommervalper.

Hamrelia-valper setter pris på gode familiehjem som er friluftsinteressert og som søker en jakthund for mye felles glede. Tid til oppfølging via kurs og annet vil også stimulere valp og eier. Vi er selvsagt interessert i god kontakt med kjøpere også etter at valpen har forlatt Hamrelia. Interesserte kan ta kontakt på: hamrelia@mac.com

Valpene vil være reiseklar ved 8-ukers alder, og har denne "ballasten" med seg:

  • helseattest
  • vaksine
  • chip-merket (ID)
  • reg. NKK
  • ormekur
  • fôrpakke
  • NGK kjøpekontrakt
  • sosialisert (mennesker og dyr)
  • div. info
  • oppfølging

EOZ kullet-05

 

Mountaineers Chivas svarte absolutt til mine forventninger ved første møte i Vittangi, søndag 25.feb. Chivas var noe tynn, men hadde kraftig benstamme, nydelig skåret hode, mørke farger, god pels og et herlig gemytt. I tillegg var han en gentleman overfor Olivia.

15.02.07: Olivia har kommet i løpetid, og søndag 25.feb blir det å reise til Mountaineers Chivas i Sverige! M. Chivas er en foholdsvis ung, passe stor hannhund med spennende stamtavle. Men først og fremst veldig gemyttlig, pen, lettlært og real hannhund. Chivas har kun startet en jaktprøve, med 2 AK, men trenes i vinter med mål om flere premieringer. På utstilling har han CERT og BIR plassering.

I kombinasjon med Olivia, forventer vi valper mye lik på EOZ kullet, da Chivas og Zico har mange fellestrekk.

 

     

Flere bilder her: http://www.mountaineerskennel.com/Garpenberg.html

                         http://www.mountaineerskennel.com/duvstadga.html

Olivia 8.feb07

Mer info kommer!!!