Kennel Hamrelia

Gordon setter

G2PD-kullet, kull-info

Zettertjärns Duke( INTJCH NSJCH INT NORD UCH Rippy´s Tex - Zettertjärns U-Hell)

Jpr: 2x 1UK mHP, 1UK, 2 UK og 2AK + 3AK, Utst: 2 CERT

Hamrelia`s Perla Mavas (Int NSUCH Njch NV-04 NORDV-06 Finnvolas Zico - Zettertjärns Ho Olivia)

Jpr: 2AK  Utst: Mange 1.pr og  BIR og BIS

Begge har fedre med en uendelig lang merittliste, og samtidig en mødrelinje som er godt jakt- og ustillingspremiert og sterke jakthunder med god mentalitet.

Venter valper ca 1.august.

Kontakt: Hamrelia

Mer om Duke kan leses lengre nede på siden, og hos Kennel Zettertjärn

Perla sin side Her

 

Uke for uke

19.09.09: Den 7. uken gikk bort i jakt. Valpene var selvsagt hjemme med Perla og Bella. fredag 18. sept var det tid for veterinærsjekk og chipping. Begge var frisk og i god form. Bakkus veide 6,05 kg og Victoria 4,6 kg. Bakkus har nå reist til sine nye eiere på Stord

07.09.09: 6 uker i morgen. Bakkus klarte vi ikke å veie, for stor for vekten. Victoria ca 3,5 kg. Etterhvert er de blitt ganske aktiv når de er våkne. Elsker å være ute, og da spesielt sammen med Perla og Bella. Bella er som en mor (er innbilt drektig) så hun vil være med dem hele tiden. Pelsen er ganske så artig på dem, langhåret allerede. Kanskje for mye sammen med Bella

01.09.09: 5 uker, og en ny epoke har begynt. Vi utforsker verden mange ganger for dagen. Mye spennende å oppdage, og samtidig nye utfordringer. De er veldig likbyrdige,og deler på å ligge oppå den andre. Fast mat har de også fått, og det var herlig. Kjønnspreget er lett å se, en herlig alder.

 

25.08.09: Tiden flyr, og de har allerede blitt 4 uker. Ca 2400 og 2600 gram. Vi har utvidet inneplassen og de har vært flere turer ute. Siden aktiviteten øker for hver dag, trenger de også mer mat. Begynner med tilleggsforing denne uken. 

18.08.09: 3 uker i dag. Vekten 1750 og 2080 gram. Aktiviteten øker dag for dag, og de leker med hverandre og småbiter i Perla.

Bakkus: Er fremdeles størst og sikker sterkest. Natten han ble født (kl 0335), mørkt - vått og kaldt, gikk og små-løpte jeg og Perla i bakken vår (de som har vært her vet hvor bratt den er), dette for å få riene til Perla i gang. Plutselig stoppet Perla opp, midt i bakken, og presset Bakkus ut. Jordfar sto klar med håndduk, og fikk tatt i mot Bakkus, så han ikke skulle trille ned hele bakken. Deretter bar det opp i full fart og inn i varmt hus. Resten gikk bra, og en dag får han nok prøve seg i flere harde bakker

 

Victoria: Den førstefødte. Lik sin far Duke fra Sverige. Vår alles gode nabo og jordmor Anne Grete fra Rugdelia fikk æren av å gi henne navn. Hun satt oppe med oss hele natten, og hjalp til med valpingen. Det Anne Grete ikke kan, er ikke verdt å kunne. Victoria ville passe utmerket for en liten svensk prinsesse mente hun, og vi var skjønt enig!

11.08.09: Victoria og Bakkus er 2 uker i dag. Fremdeles går alt bra. Har fått øyne, så no er de riktig søte. Vekten viste 1150g og 1430g. Ormekur og kloklipp har de også vært igjennom. Fikk papirer fra NKK med reg.nr. 

 

08.08.09: Bakkus passerte kiloen på 9 dager, og Victoria følger nok opp i kveld eller i morgen. Øynene er i ferd med å titte frem, så no begynner de snart å ligne på ordentlige valper. Perla ligger fremdeles mye med dem, men sier ikke nei til en tur eller å lure litt når god mat kommer på bordet.

 

04.08.09: 1uke gammel, og Victoria 650g og Bakkus 830g.

Kan vi ane Victorias første stand??

  Bakkus

 

 

03.08.09: 6 dager siden fødsel, og alt har gått bra så langt. Victoria og Bakkus legger godt på seg og veier i dag 520 og 730 gram. 

Fødsel 28. juli

29.07.09: Det første døgnet har gått bra. Bakkus og Victoria ( navnevalget har sin historie, som vi kommer tilbake til når de er "safe") spiser godt, de er i fint slag, Perla er også i godt gjenge. Hun har litt mye melk for bare to valper, men det justerer seg etterhvert. 

 

28.07.09: Det hele startet seint mandag kveld, etter relativt kort tid kom en liten og velskapt tispe kl 2255. Alt gikk bra. Deretter gikk det lenge før neste rie kom, og endelig kl 0335 kom en hannvalp. Også han med fine tegninger. Etter dette roet Perla seg helt ned, og vi fryktet lenge at det var det. Reiste til veterinær, og på røntgen så vi en valp til. Denne tispen kom til slutt ut, men var dessverre død.

 

Vi er selvsagt glad for de to fine valpene, men hadde trodd og håpet at der var flere. Hva som gjør at ultralyd viste flere en realiteten, blir bare spekulasjon. Mange valpekjøpere må vi skuffe, men slik er livet. Hvem som får valp kommer vi tilbake til.

G2PD-kullet, ventetid

22.07.09: Vi er nå i slutten på ferietid, og det nærmer seg valpetid. Perla er ikke i nærheten av å være like stor som Olivia var på samme tid med EOZ og NOC-kullene. At hun har valper kan sees, men antallet ligger godt under Olivia sine kull. Ennå kan hun legge seg en del ut, så vi får se. Mange henvendelser på valp, og da særlig tispe. Når valpene er født, og det er rolig i valpekassen tar vi videre kontakt. Oppdaterer selvsagt siden når ting skjer. 

24.06.09: Fikk tatt ultralyd på Perla i dag. Spennende og heldigvis positivt resultat. Han kunne telle minst 4 valper i det ene hornet, så et kull på minimum 7 valper burde vi vente.

 Den mørke "blæren" øverst på bildene er foster. Fikk også se tydelige hjerteslag, så det var full aktivitet.

 

22.06.09: Bestilt ultralyd til onsdag 24.juni!

19.06.09: Veterinær kjente på Perla, og mente hun var drektig. Håper på svar når ultralyd er gjennomført.

G2PD- kullet Prosessen frem til paring

 

 02.06.09: Vi har gjennomført 3 paringer med Perla og Duke. Venter valper rundt 1.august, hvis alt går som normalt!

 

29.05.09:

26.05.09: Første paring gjennomført. Alt vel. Duke er en staselig kar....Duke på Flesland (mobil-bilde)

  Duke liker seg på hundehus-taket.

 

 

24.05.09: Zettertjärns Duke kom til Hamrelia i dag. Det svarte absolutt til forventningene. Kraftig bygget, rolig og avbalansert. En spennende uke som kommer.... 

21.05.09: Z. Duke kommer til Hamrelia søndag 24.mai, og blir værende til det hele er overstått.

19.05.09: Perla har fått løpetid. Vel 1 mnd. før tiden. Så dette må planlegges godt

07.05.09:

Hamrelia´s EOZ Perla Mavas

venter løpetid i juni,  og vi planlegger nå kull på henne. Forventer paring i slutten av juni, med valping i slutten av august. Brukte tiden ved forrige løpetid til å finne en god hannhund, og han står vi på enda, og om mulig er vi enda mer begeistret for denne unge herremannen: Zettertjärns Duke( INTJCH NSJCH INT NORD UCH Rippy´s Tex - Zettertjärns U-Hell) eier Anja Fjellgren, Sverige.

Eiers beskrivelse av Duke: " Jag tycker att Duke er en trevlig hund med en enorm personlighet. Som min førsta hund har Duke gett mig allt en stående fågelhund kan ge och han har visat glädjen med att träna och jaga med en gordonsetter. Jag tror aldrig att jag kommer att få en hund som är lika Duke på något sätt igen. Han är "one of a kind" "

 

Duke (kalles Aigin), er bare 2 år, men har en flott merittliste som unghund på jaktprøve: 2X 1UK m HP, 1x 1UK og 1X 2UK, samt 2 AK på første start i åpen klasse. På utstilling: 2X CERT. Duke ble Årets unghund hos Svensk Gordonsetterklubb 2008, samt årets unghund uansett rase hos NNFK.

(her vist av oppdretter Kina, Kennel Zettertjärn 

Med denne kombinasjonen ønsker vi å videreføre solid gemytt, sunn helse, gode jaktegenskaper, dresserbarhet, og befeste et godt eksteriør.

Linjer etter Duke ( info Duke) og Perla har dokumentert gode jakt- og utstillingsresultater.

Er du interessert i valp ta kontakt: Hamreliamail

 

 

 

 

 

 Mer info kommer!!!